tiistai 4. marraskuuta 2014

Kannonkolon asukkaat muotokuvauksissa

Kannonkolon asukkaiden kuvia tarvittiin nukketalonäyttelyyn. Kehystetyt taulut oli tarkoitus laittaa taustalavasteisiin.

Kaikkien Kannonkolon asukkaiden esikuvat kasvavat metsissä yleisesti. Muotokuvien ottaminen oli helppoa.

Ensimmäisenä kuvasin tytär Vanamon Posiolla heinäkuun alkupuolella. Posio on kaunista seutua, mutta itse kuvauspaikkaa ei voi isosti kehua. Vanamon kukat löytyivät nimittäin maantien penkereeltä. Siellä makoilin kameran kanssa, kun autot ajoivat ohi. Onneksi minulla oli ihan "normaalin" näköistä seuraa. Muuten joku olisi voinut pysähtyä kysymään, mikä on hätänä.

Tytär Vanamo kuvattuna Posiolla

Isä Mustikka ja äiti Kanerva on kuvattu Alpuanharjulla, Mustikkamäellä heinäkuun loppupuolella.

Alpua on pieni, vireä kylä 50 kilometrin päässä Raahen kaupungista. Kuntaliitosten myötä Alpuastakin on tullut osa Raahea. 4.11.2014 Alpua oli lehtien otsikoissa sen vuoksi, että Alpuasta tuli Vuoden Kylä 2014. Kilpailu Vuoden Kylä -tittelistä käytiin Pohjois-Pohjanmaan alueella. Alpua on minulle tärkeä paikka sen vuoksi, että olen sieltä kotoisin ja asunut siellä noin puolet elämästäni.

Isä Mustikka kuvattuna Mustikkamäellä, Alpuanharjulla 

Mustikka on suosikkimarjani ja isä Mustikka ihana peikko.

Äiti Kanerva kuvattuna Mustikkamäellä, Alpuanharjulla

Poika Puolukan kuvaukset menivät elokuulle, jolloin olin Vuokatissa kuntokurssilla. Sopiva kuvauspaikka tuli vastaan Vuokatinvaaralle kiivetessä.

Poika Puolukka kuvattuna Vuokatinvaaralla

Vuokatti on myös kaunista seutua. Vaaroilla vaellettaessa maisemat vaihtuvat kallioisista metsistä vetisiin soihin.


Vaaran rinnettä Vuokatissa

Suolampi Vuokatissa

Kauniit maisemat ja niiden kuvaaminen tekevät kiipeilystä mukavaa, vaikka kiipeilijän kunto ei olisikaan edes keskinkertaisella tasolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti