tiistai 9. joulukuuta 2014

Porontaljoja ja pajukalusteita

Olin jo vuosia säilyttänyt vanhoja, sohvalla olleita porontaljoja varastossa - kaikenvaralta. Taljoista irtosi karvaa, joten niistä ei ollut enää sisäkäyttöön. Katsoin mallia isosta taljasta ja leikkasin paperista pienen kaavan. Aloin leikellä taljasta miniatyyritaljoja. Lyhensin pitkiä karvoja saksilla leikkaamalla. Tulos oli epätasainen, mutta se vaikutti mukavan aidolta ja käsintehdyltä.

Porostaljassa on tummempia ja vaaleampia kohtia, joten siitä sai sekä tummia että vaaleita pieniä taljoja

Taljojen leikkaaminen oli sotkuista hommaa, joten tein sitä ulkona - pilkkihaalarissa! Eipähän palellut. Irtokarvat hävisivät kesään mennessä pihalta. Niistä tuli pienille eläimille varmaan hyvää pesän eristettä ja lämmikettä.

Toinen vappuloman askare olivat pajukalusteet, joita punoin ja sidoin narulla/pajulla liiman kanssa. Pajunoksat keräsin mökin pihapiiristä tien varresta. Olin yrittänyt hävittää pajuja, mutta olivat mokomat kasvaneet taas uudestaan.

Halusin kalusteista mahdollisimman rosoisia ja karkeatekoisia. Käytin pienten sohvien selkänojien punomiseen kaaospunontaa. Siihen ei ole juuri sääntöjä. Ensin punotaan muutama oksa antamaan tukea ja sitten pujotellaan oksia sinne sun tänne.

Vasemmalla edessä pieni lasten sänky ja oikealla sohva

Porontaljat ja pajukalusteet eivät tulleet käytännössä maksamaan minulle mitään, mutta aikaa niiden tekemiseen kului.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti