perjantai 16. tammikuuta 2015

Kannonkolon keittiö ja olohuone

Keittiö ja olohuone ovat yhtä yhtenäistä tilaa. Olohuoneen sohva on koottu luonnosta löydetyistä puunkappaleista. Selkänoja on peräisin järven pohjasta. Sohvan pohjataso on tukevaa pahvia. Osat on kiinnitetty yleisliimalla toisiinsa. Tyynyt ovat ohutta pellavakangasta ja niiden päälle on ommeltu harvaa (pitsiä muistuttavaa) pakettinauhaa.

Sohvan takana oleva kukka on muovinen puolukanvarpu, joka on upotettu itsestään kovettuvaan askartelumassaan. Ympärille on kiedottu takkapuusta revittyä koivun tuohta, joka on sidottu kiinni ohuella paperinarulla. Samanlainen "kukka" on myös keittiössä.

Vinkki: Marjaisen varvun tai oksan voi valmistaa myös itse. Ohje löytyy blogistani Askartele sukkatrikoosta. Tässä on suora linkki ohjeeseen Marjaoksa. Linkki avautuu uuteen ikkunaan.


Keittiön takaseinä on laudoitettu jäätelötikuilla, jotka on petsattu ja tuhrittu ruskealla maalilla ennen seinään liimausta. Astiahyllyt ovat askartelukaupasta ostettuja tikkuja, jotka on maalattu. Hyllyt on kiinnitetty seinään rautalankakannakkeiden päälle. Sekä hyllyt että kiinnikkeet on liimattu yleisliimalla.


Pöytätaso, kuten päätykin, on aidosti harmaantunut puunkappale, joka on löytynyt jostakin ja jäänyt käteen. Patakinttaat ovat nappeja. Lamppu on punottu kaaospunonnalla paperinarusta rautalankakehikon ympärille. Katossa näkyy vähän sähköjohtoja, jotka ovat menossa ylempään kerrokseen. Osa johdoista on piilossa seinäpaneelin takana. Keittiötarvikkeita on ripustettu pieneen naulakkoon. Kaapinovet ovat bambua ja ne on maalattu, hiottu ja liimattu kiinni kaapin runkoon.
Keittiössä oleva pöytä on tasainen kivi, jonka alle on liimattu puujalat. Pöytä on tehty tarkoituksella epäsiistiksi, jotta se näyttäisi peikkotalon pöydältä. Jakkarat on sahattu kuivuneesta männynoksasta. Olohuoneessa on samanlainen pöytä sohvan edessä, mutta siinä on vain yksi paksu jalka. Olohuoneen lattiavalaisin on tehty kaaospunonnalla paperinarusta.
Takkapuut ovat puiden kantotelineessä, jonka raaka-aineena on käytetty bambutabletista purettuja "lautoja". Materiaalia jäi makuuhuoneiden lattioiden laudoituksesta. Koivuklapit on sahattu takka- ja saunapuista.


Portaikossa roikkuu lyhty, jonka lasit ovat liivatetta, pohja ja kansi bambua ja rimat ohutta grillitikkua, joka on vielä halkaistu. Lyhdyn päällä on puolikas helmi. Ripa on mustaa rautalankaa.Lattialla on askartelukaupasta ostettu kori, joka oli puhtaan valkoinen. Petsillä siihen sai vähän särmää. Petsi ei tarttunut materiaaliin kunnolla, mutta lopputulos oli sitä parempi. Taustalla näkyy porontalja, joka on leikattu mökkikäytöstä hylätystä isosta taljasta. Karvaa on lyhennetty isoilla saksilla.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihana peikkojen koti, lappilaista tunnelmaa ja luonnon tuntua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pohjoisesta ja sen luonnosta olen ammentanut inspiraatioita. Oli mukava saada tällainen kommentti. Kiitos.

      Poista