sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Kannonkolon osien kokoaminen taloksi

Tässä ohjeessa on kuvat Kannonkolosta edestä, takaa ja kummaltakin sivulta.

Talon ikkunat ovat liivatetta, joka on leikattu hiukan ikkuna-aukkoa isommaksi ja liimattu talon runkoon ulkopuolelle. Pokat ovat grillitikkuja, jotka on petsattu ruskeiksi ja liimattu liivatteen reunojen päälle. Alakerran pokissa on käytetty ikkunoiden ylä- ja alareunoissa bambutabletista purettuja "rimoja".

Ovet ovat balsalevyä, joka on maalattu ja johon on raaputettu lautojen raot. Kuluneisuus on saatu aikaan kynsiviilalla. Nupit ovat kullanvärisiä helmiä ja koristeet on ostettu askartelukaupasta. Ovet on kiinnitetty pienillä sarannoilla, jotka löytyivät askartelukaupasta Helsingistä. Keittiön kaapinovet on liimattu kaappien runkoon, eikä niitä voi avata ja sulkea. (Keittiön muut ohjeet julkaisen myöhemmin.)

Portaat ovat luonnosta löytyneitä oksia, joihin on sahattu viiltoja. Viiltoihin on liimattu puolikkaita puukiekkoja askelmiksi.

Lattia- ja kattolevyt ovat 8 mm vaneria. Neliön mallinen pohja on kooltaan 50 cm x 50 cm. Keskikerroksen pyöreän levyn halkaisija on 45 cm ja ylin lattialevy on halkaisijaltaan 40 cm. Kannon katto on sahattu kannon mittojen mukaan.

Kerrosten korkeudet ovat seuraavat:
- ylin kerros 20 cm + kansi
- keskikerros 17 cm
- alin kerros 20 cm


Keskikerroksen väli- ja takaseinä ovat ohutta ( 3 tai 4 mm) vaneria. Takaseinän mitat ovat 17 cm x 30 cm ja makuuhuoneiden välisen pienen väliseinän mitat 17 cm x 19.5 cm. Keskikerrosta ei siis ole jaettu kahteen samankokoiseen osaan, vaan keittiön ja olohuoneen puolella huoneen syvyys on noin 25 cn ja makuuhuoneiden syvyys on noin 19.5 cm.

Takaseinä on "tuhrittu" petsillä ja väliseinä maalattu akryylimaalilla ruskeaksi. Sähköjohdot on pujotettu paikoilleen ja niihin on kiinnitetty valaisimet.


Ylimmän kerroksen narutikkaiden askelmat ovat balsalevyä, joka on maalattu ruskeaksi ja kulutettu kynsiviilalla. Narussa olevat solmut pitävät askelmat paikallaan. Irralliseen kanteen on liimattu kaksi puutappia, joihin narutikkaat on somittu ja liimattu. Alhaalta ne ovat irralliset, jotta kannen voi nostaa pois kannon päältä.


Kerroksien väliin on liimattu tukipuita vahvistamaan rakennetta. Lattia-/kattolevyjen reunat on viimeistelty liimaamalla niihin hiekkaa.


Sähköjohdot lähtevät alimman kerroksen lattian alta, mutta ne kannattaisi koota ja piilottaa alimman kerroksen takaseinään. Alimman kerroksen rappaus halkesi taloa kuljetettaessa, mutta se tuo vain mukavaa särmää peikkotaloon - samoin kuin vinossa olevat ovet ja seinät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti