tiistai 10. helmikuuta 2015

Alapihan puro ja lampi

Myllynratas tarvitsee juoksevaa vettä pyöriäkseen. Tein talon päätyyn peileistä puron, joka laskee etupihalla olevaan peililampeen. Raaka-aineet ostin lasiliikkeestä - olivat ylijääneitä paloja jostakin asiakastilauksesta.

Katkoin pitkulaisen peilin muutamaan osaan ja tein puroon pieniä putouksia liimaamalla peilien alle saunan vanhoista istuma-alusista leikattuja korokkeita. Sommittelin kauniita kiviä putouskohtiin.Sivelin peilien pinnalle ohuesti liimaa ja ripottelin päälle vähän hiekkaa. Kiinnitin kivet liimalla.Liimasin putoiskohtiin pienet palat muovikelmua vedeksi. Suhautin puron pintaan vähän hiuslakkaa, jotta kivet näyttäisivät märiltä. Rannat saivat vihreän heinikon peitteekseen. Osaa rannoista peittää liimalla kiinnitetty paksu hiekkakerros.


Vihreä nurmikko on ommeltu ryijypistoilla säkkikankaalle, joka on ensin leikattu oikeaan muotoonsa. Reunat on huoliteltu/siksakattu ennen ompelua, muuten kangas purkautuu ommellessa. Kaislat ovat muovikukista leikattuja, vajaan tulitikun mittaisia ruohon pätkiä. Ne on istutettu tuoreeseen liiman ja hiekan sekoitukseen.Silta on balsaa, joka on maalattu harmaan, mustan ja valkoisen maalin sekoituksella ja hiottu kuluneen näköiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti