perjantai 17. huhtikuuta 2015

Lapinkota tulevaa kesäretkeä varten

Käynti kangaskaupassa inspiroi rakentamaan tulevaa tarvetta varten kodan. Peikot tulevat yöpymään kodassa kesäretkellään - ainakin peikkolapset.

En saanut tähän hätään suoria, sopivia koivun oksia, joten runko on tehty syömäpuikoista. Jouduin jatkamaan niitä liimaamalla paksuun päähän puikoista sahatut pätkät. Vahvistin liitoskohdan kietomalla ympärille liiman kanssa tuohta. Kokosin rungon narulla yhteen ja liimasin "nahka-alustalle". Alustana on vanha muovinen tabletti, jonka päälle on liimattu nahkaa jäljittelevä kangas. (Runkopuut olisi kannattanut sahata vinoiksi ennen alustaan liimaamista, mutta sitä en innoissani tajunnut.)



Vahvistin vielä liimalla ja tuohella rungon kiinnitystä alustaansa. Liimasin kodan pohjalle keinonahan ja -turkiksen palasia "kasoiksi". Turkis näyttää takkuisen poron taljalta. Leikkasin nahkajäljitelmästä kaksi palaa, jotka olivat toisilleen peilikuvat ja muodostivat kodan seinät oviaukkoa lukuunottamatta. Liimasin palaset kiinni runkoon ja myös alustaan.



Leikkasin turkiksesta ison palan peittämään oviaukkoa ja pieniä palasia tiivistämään ulkopuolelta maanrajaa. Kiinnitin turkikset liimalla. Leikkasin vielä epämääräisen mallisia paloja koristeeksi kodan ulkoseiniin. Koristeita ovat myös pienet tuohen palaset kodan ympärillä ja sisällä. Yöpyjille on varattuna taljoja peitteiksi. Kodan oviaukkoa peittävä turkis on käännetty kuvauksen ajaksi sivuun.



Tarkoitus on myöhemmin liimata koivun oksia kodan yläosan "savuaukkoon". Alustan reunoihin on suunnitelmissa pieni hiekkareunus.

Myllylammen poika Hopea kävi katsomassa kotaa ja totesi sen viihtyisäksi. Tulisipa pian kesä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti