torstai 21. toukokuuta 2015

Pintojen laittamista Suomajaan

Suomajan ikkuna-aukkoihin piti saada lasit. Raaka-aineena on käytetty liivatteen lehtiä. Kehykset ovat balsalevyä. Äidit Karpalo ja Kanerva ovat laittaneet alakerran ikkunoihin jo verhojakin. Verhotankona on grillitikku, tangon päissä on pienet puuhelmet. Verho on kapeaa pitsiä.


Isät ovat olleet pihahommissa. Koristekivet ovat asettuneet paikoilleen, laattakivien välit on saumattu askartelumassalla ja turvetta on liimattu sinne sun tänne.


Ulkoseinien päällysteeksi on työn alla kelolautaa. Petsatusta balsalevystä saa mattoveitsellä sopivasti viisteytettyä ja mutkaista nukketalon kelolautaa.Maalaamalla saa aitoa ilmettä laudan reunoihin.Osa laudoista käytettiin talon sisäpuolella listoitukseen.Katon raaka-aineeksi sopii purettu naru, joka on värjätty petsillä halutun väriseksi. Narunippuja voi uittaa petsissä ja kuivattaa sanomalehtien päällä.Ohutta paperinarua voi käyttää narunippujen sitomiseen. Narunipuista kootaan "levy", joka peittää katon puolikkaan.


Petsiä alusvanerin pintaan ja lautojen liimaus seiniin. Narulevyt on liimattu kattovaneriin. Alkaa näyttää jo mökiltä.Alla on mallina käytetty kuva aidosta keloseinästä.Pääsiäinen 2014 lähestyi ja projekti siirtyi Raahesta Kuusamon maisemiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti