perjantai 25. maaliskuuta 2016

Niitynväen muutto Koivuhakaan

Niitynväki saapui pääsiäisen aikaan pienten kantamustensa kanssa Koivuhakaan, joka odotti jo valmiina asukkaitaan. Harmaahiuksinen mummo Orvokki oli odottanut tätä päivää innolla, samoin isän selän takaa kurkistava tytär Puna-Ailakki. Keltahiuksisen isän nimi on Leinikki ja rairuohokoria sylissään pitävä äiti on Päivänkakkara. Perheen nuorin jäsen on pieni ja pirtsakka Lemmikki sinisessä mekossaan. Perheeseen kuuluu kaksi poikaa nimeltään Timotei ja Apila sekä valkolettinen vaari Heinä.



Pitkän kävelymatkan jälkeen yksi jos toinenkin peikoista tunsi vatsansa kurnivan. Mummo kattoi pöytään auringonkukan siemeniä ja makoisia marjoja. Äiti mietti, mihin asettelisi höyhenillä koristellut oksat.



Apila seurasi kiinnostuneena vieressä, kun äiti laittoi ruokaa suureen pataan.



Alakerran savipajassa oli paljon tyhjiä astioita. Apila halusi tietää, laitetaanko niihinkin herkkuja? Mummo kertoi astioiden menevän myytäviksi tai lahjoiksi muiden peikkoperheiden koteihin.



Vaari ja isä ottivat soittimet esiin ja pitivät pienen esityksen uuden kodin kunniaksi. Timotei ei osannut vielä soittaa, mutta lauloi innolla mukana.



Lastenhuoneessa, talon ylimmässä kerroksessa oli värikkäitä palloja, joilla Apila ja Puna-Ailakki koppeilivat. Kerrossängyt saivat odottaa iltaa.



Onkohan peikkotalossa koirilla lupa olla sängyllä. Mitä mahtavat mummo ja vaari tuumia tästä? Pilkkua ja Täplää asia ei näytä huolestuttavan.



Äidin ja isän sänky taitaa olla yhtä houkutteleva. Timotei ja Lemmikki leikkivät koiriensa kanssa vanhempiensa makuuhuoneessa.



Ennen nukkumaan menoa täytyi tietenkin kokeilla, minkälaiset löylyt kiukaasta lähtee. Vaari pisti saunan lämpiämään.



Elämä Koivuhaassa on alkanut iloisissa merkeissä.


Onnea uuteen kotiin!



2 kommenttia:

  1. Näitä katsoisi vaikka kuinka kauan. On ne niin hauskoja. Tulenpa joku kerta katsomaan tätä ihan luonnossa. Koivuhaka on kyllä paras minusta.

    VastaaPoista