perjantai 11. maaliskuuta 2016

Takka tuo lämpöä Koivuhaan olohuoneeseen ja keittiöön

Koivuhaan olohuone sijaitsee talon alakerrassa ja sen yhteydessä on pieni keittiö. Ruokapöytä on sijoitettu pihan puolelle. Sohvapöytä on koottu puisesta lautasliinarenkaasta ja kansi on puinen askartelutarvike. Valkoiseksi maalattu pöytä on "vanhennettu" mustalla ja kullanvärisellä maalilla.
Saviastiat on valmistettu Koivuhaan omassa savipajassa. Niitä on aseteltu balsasta ja rautalangasta valmistetuille hyllyille. Pöydällä ja takan reunalla on helmet kynttilänjalkoina. Kynttilät on katkaistu kakkukynttilöistä.
Muut keittiötavarat säilytetään korkeassa kaapissa, joka sekin on valmistettu balsalevystä. Kuviot ovissa ovat syntyneet itämaisen viuhkan osista. Viuhkasta on leikattu palasia, jotka on liimattu ovien pintaan. Kuviota on korostettu maaleilla.


Olohuoneen seinällä on ryijy, jossa on päivänkakkaran ja muidenkin niityn kukkien värit. Ryijy on ommeltu ohuista villalangoista säkkikankaalle.


Paksuista lankuista (= 2 mm balsalevystä) valmistettua pöytää voi käyttää ilman liinaa.Pitsiliinan kanssa pöytä näyttää hiukan romanttiselta.Porontaljat koivujakkaroiden päällä tuovat taloon vähän lappilaista tunnelmaa.


2 kommenttia: