perjantai 10. elokuuta 2018

Kuumailmapallo

Nuoripari Peuranvirna ja Neidonkenkä pääsivät ensimmäiselle testilennolle uudella supertehokkaalla kuumailmapallolla.


Viikko ennen koelentoa pallon valmistus alkoi raaka-aineiden kasauksella. Kori, kuohujuomapullon korkin metalliosa, rautalankaa purettuna vanhasta kierrevihkosta, pajua tien varrelta, paperinarua, langasta punottua köyttä ja värjättyä sukkahousua liekeiksi.


Uusi väri on saatu aikaan akryylimaaleilla.


Sammal on silputtu saksilla vihreästä pörrölangasta.


Pallon muottina on ilmapallo. Pintaan on sivelty yleisliimaa ja sen päälle kiedottu paperinarua. Valmis pinta on sivelty vielä liimalla muutama sentti kerrallaan sitä mukaa, kun narupintaa syntyi.


Liiman kuivuttua pinta on sivelty vielä toiseen kertaan liimalla. Toisen liimakerroksen kuivuttua pallo oli riittävän kova, jotta se kesti koristeen solmeilun makrameetekniikalla. Tämä vaihe oli hidas toteuttaa, koska narut piti liimata pallon pintaan työn edistyessä.


Seuraavaksi tarvittiin lisää liimaa, sillä makrameen tarkoitus oli pitää palloa kasassa. Liiman kuivuttua pallon vanhennus tapahtui ruskealla ja mustalla maalilla. Sisällä ollut ilmapallo on puhkaistu ja otettu pois. Narupallon suussa on sisäpuolella maalarinteippiä vahvikkeena.


Narut on "jäykistetty" grillitikuilla ja taas kerran liimalla. Sitten oli edessä jännittävä testilento. Kestääkö rakennelma kasassa?


Kestihän se ainakin tämän koelennon. Aika näyttää, miten rakennelma kestää kuljetuksia. Tällä pallolla tullaan tekemään monia lentoja. Koriin mahtuu iso peikkoporukka ja silti pallon tehot riittävät. Taikavoimat korvaavat sen, että pallo on pieni suhteessa koriin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti