perjantai 3. huhtikuuta 2015

Äiti Karpalo kyläilee Myllylammella

Uuden kodin rakentaminen on aina haaste. Monelta murheelta säästyy, kun kyselee muiden kokemuksia. Äiti Karpalon kyläreissu Myllylammelle oli hauska ja hyödyllinen. Tutustuminen alkaa jostain syystä aina keittiöstä. Myllylammen isä Kaisla ja äiti Rentukka kertoivat yhdistetyn keittiö-olohuoneen sisustamisesta.Olisimmepa mekin jo näin pitkällä, ajatteli äiti Karpalo, mutta odotti kuitenkin innolla omaa projektia.Yläkertaan kiivettiin portaita ja siellä Myllylammen lapset Ulpukka ja Hopea näyttivät vanhempien ja lasten yhteistä makuuhuonetta.Makuuhuoneesta on ovet parvekkeelle, jota mummo Lumme esitteli Karpalolle.


Parvekkeelta on hyvät näköalat alapihalle, johon tutustuttiin seuraavaksi. Pihalla kulkee vapaina lampaita ja pari heppaa.
Pihalla on puro ja lampi. Vaari Osmankäämi ja isä Kaisla kertovat Karpalolle myllyn kunnostamisesta ja käyttöönotosta.


Mylly sijaitsee alakerrassa ja sen seinän takana on mummo Lumpeen ja vaari Osmankäämin makuuhuone.Alapihalla on myös Myllylammen savusauna. Pihasauna tuntui äiti Karpalosta oikein hyvältä ajatukselta.Ystävällinen Myllylammen väki lupasi tulla talkoisiin, jos apua tarvittaisiin.


Viimeistään tupaantuliaisissa tavattaisiin.

2 kommenttia:

  1. Voi miten nämä ovat valloittavia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ihana kuulla. Olen itsekin näiden lumoissa. Eilinen päivä meni lapsipeikkojen kanssa liukurimäessä. Tuohenpalaset toimivat liukureina. Siitä lystistä tuli otettua melkein sata kuvaa.

      Poista