Velhot

Peikkojen maailmaan kuuluvat velhot. Jokaisella peikkotalolla ja talon asukkailla on oma velhonsa. Velhot ovat kilttejä, ystävällisiä ja auttavaisia.

Unituinen on metsänvelho ja asuu Pyhävaaralla. Vaaran laella on metsänväen koti Kannonkolo. Unituinen on onnellinen peikkoperheestään, jonka se on ottanut suojelukseensa.Unituisella on monta hyvää tähystyspaikkaa. Vaaran laella Unituinen viihtyy kelojen oksistoissa.Metsä ulottuu alas Pyhäjärven rantaan ja välillä Unituinen kiipeilee rannan piikikkäisissä katajissa.Koivun runkoa pitkin on hyvä kävellä.Unituisen hyvä ystävä Hallavainen asuu suolla Pyhärven rannalla.Hallavaisen suojeluksessa on Suomajassa asuva peikkoperhe. Suonväki rakastaa Hallavaista, joka on paikalla aina, kun apua tarvitaan.Puiden lisäksi Hallavainen kiipeilee suolla olevissa kelottuneissa kannoissa ja puiden juurakoissa.Hallavainen rakastaa luontoa ja ihailee suon ja sen kukkien ainutlaatuista kauneutta. Alkukesästä suota täplittävät valkoiset hillan kukat.Hallavaisella ja Unituisella on rannalla asustava ystävä Vellamoinen. Vellamoinen auttaa ja suojelee rannanväkeä, joiden koti Myllylampi sijaitseen ihan Pyhäjärven rannan tuntumassa. Myös Vellamoinen rakastaa puissa kiipeilyä.Peikot ja velhot elävät rinnakkaiseloa ihmisten kanssa ja välillä ihmiset aiheuttavat harmia kaatamalla puita. Onneksi luonto osaa itse korjata tällaiset vahingot.Vellamoisen apua tarvittiin, kun rannanväellä oli vieraita ja peikkojen lautta juuttui rannan kaislikkoon. Vellamoinen työnsi lautan vesille pitkällä oksalla, joka toimii hyvänä työkaluna monenlaisissa tarpeissa.Palkkioksi avustaan Vellamoinen sai peikoilta herkkukorin.

Usvalainen on niitynvelho ja rakastaa kukkien lisäksi omia suojattejaan.Usvalaisen suojatteja ovat Koivuhaassa asuvat peikot, jotka ovat niitynväkeä.Usvalaisen suojatteihin kuuluu myös nuori peikkopari, joka rakastaa retkeilyä luonnossa.Kaikki neljä velhoa ovat ystäviä keskenään ja keksivät milloin mitäkin hauskaa tekemistä yhdessä.Näin elävät peikot ja velhot satujen maailmassa omaa onnellista elämäänsä.3 kommenttia:

 1. Nuo maisemat. Rikot, velhot ja haltiat vievät sydämen jos niiden tarinat sijoittuu Lappiin.
  Nuo värit on ihanat.

  VastaaPoista
 2. Näitä katsellessa tuli todella hyvä olo. Terveisin etelän tyttö Marja

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Kuvat on otettu Kuusamossa lähellä Rukaa juhannuksena, kun vihreä hehkui miljoonissa eri sävyissä. Minullakin tuli kuvia ottaessa henkeäsalpaavan hyvä olo.

  VastaaPoista