sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Myllylammen rantaan on tulossa lautta

Myllylammelle on tulossa juhannuksena vieraita. Vieraita ja juhannukseen liittyvää rekvisiittaa täytyy kuljettaa lautalla läheiselle rannalle. Lautta on iso (27 x 27 cm) ja sille mahtuu monta peikkoa kerrallaan. Lautta on koottu täysimittaisista Bilteman tikuista.Alapuolella on tukirakenteita, joiden väliin tulee ennen vesillelaskua kelluke saunan pefletistä.Turvallisuussyistä lautan kahdelle reunalle on tehty balsasta ja koristenyöristä aitaa.Lautan pinta on tehty vanhan näköiseksi liuoksella, joka on valmistettu seuraavasti:
- Pala teräsvillaa on silputtu lasipurkkiin ja sen päälle on kaadettu omenaviinietikkaa niin, että villa on peittynyt.
- Tämän on annettu muhia muutama päivä lämpimässä. (Villan olisi pitänyt liueta etikkaan, mutta en jaksanut odottaa niin kauan.)
- Liuosta on sekoitettu mustan, vahvan teen joukkoon.
- Tällä teen ja etikan sekoituksella on maalattu lautan pinta. Alusta on tärkeä suojata maalattaessa ja maalarilla täytyy olla kumihanskat kädessä.

Ensimmäisen käsittelyn jälkeen lautta näyttää tältä.Toisen käsittelyn jälkeen lautta näyttää tältä. Liuosta on laitettu vain sinne tänne.Kolmannessa käsittelyssä liuosta on laitettu taas yli asti. Tulos näyttää tältä.Hopeinen köysi on saanut pintaansa mustan ja valkoisen akrylimaalin harmaata sekoitusta. Lisäksi lautan lattiaa ja pylväitä on hiottu, jotta se näyttäisi vielä enemmän vanhalta. Kiinnitysköysi on uitettu vanhennusliuoksessa ja se on muuttunut valkoisesta harmaaksi. Ankkuri on väännelty tukevasta päällystetystä rautalangasta. Lauttaa liikutetaan "syömäpuikoilla".

Nyt vain toivotaan, että juhannuksena on kaunis sää ja lautta saadaan vesille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti